POLITIKA PRIVATNOSTI

Ad Litteram, J. J. Strossmayera 152, Našice, telefon: +385 99 772 3907, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  1. PODACI O SLUŽBENIKU ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ad Litteram, J. J. Strossmayera 152, Našice, telefon: +385 99 772 3907, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  1. SVRHA I PRAVNI TEMELJI ZA OBRADU OSOBNIH PODATAKA

2.1. Vaše osobne podatke koji su nužni u svrhu izvršavanja službenih zadaća i ovlasti obrta Ad Litteram obrađujemo u smislu članka 6. stavka 1. točke (e) UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje u tekstu: Opća Uredba). Navedene zadaće i ovlasti propisane su odredbama Opće uredbe te Zakona o provedbi Opće uredbe, a iste uključuju:

  • davanje odgovora na zaprimljene upite;
  • pružanje pravnog mišljenja;
  • poduzimanje radnji s ciljem kontrole usklađenosti s Općom uredbom;
  • postupanje po zaprimljenim prigovorima i pritužbama koje su nam upućene kao nadzornom tijelu.

 2.2. Vaše osobne podatke obrađujemo ispunjavajući svoje pravne obveze u smislu članka 6. stavka 1. točke (c) Opće Uredbe u svrhu:

  • odgovaranja na zahtjev za ostvarivanje prava na pristup informacijama;
  • zaposlenja u našem obrtu. 

2.3. Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem legitimnog interesa u smislu članka 6. stavka 1. točke (f) Opće Uredbe, u svrhu:

  • sudjelovanja na našim edukacijama i predavanjima
  • vođenja evidencije dolazaka stranaka u obrt

2.4. Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem privole u smislu članka 6. stavka 1. točke (a) Opće uredbe, u svrhu:

  • boljeg funkcioniranja svih značajki internetskih stranica i omogućavanja boljeg korisničkog iskustva
  1. KORIŠTENJE KOLAČIĆA (COOKIES)
  • na službenim internetskim stranicama www.adlitteram.hr koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj (server), putem kojeg davatelj usluge pristupa Internetu (ISP) prikazuje web stranicu.
  • kolačići nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje kolačić na poslužitelj internetske stranice prilikom povratka korisnika na njega.
  • na našim stranicama koriste se tehnički kolačići (obavezni kolačići, ne mogu se isključiti) koji su nužni za funkcioniranje Internet mjesta, funkcionalni (mogu se isključiti) koji omogućavaju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju te marketinški (mogu se isključiti) koji omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg Internet mjesta.
  • više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici: kolačići.

Poštujemo vašu privatnost i cilj nam je zaštiti osobne informacije dobivene od vas. Pravilima o privatnosti određuje se i regulira način na koji adlitteram.hr upotrebljava i štiti informacije koje dajete kada koristite ovu web stranicu.